A pontyok étvágyára ható környezeti tényezők:

2. Évszak, napszak, a nappalok és az éjszakák hossza
3. Napfény, az átvilágított (fotikus) vízréteg vastagsága, vagyis az átlátszóság
4. A napi hőingás, a víz hőmérséklete, továbbá a különböző hőtartalmú vízrétegek vastagsága
5. Széljárás, uralkodó szélirány, szélerősség
6. Légnyomásváltozás
7. Holdjárás
8. Az áradás és apadás gyakorisága, időtartama
9. A sodrás erőssége.10. A víz oldott oxigéntartalma
11. A vízben felhalmozódó szerves anyag mennyisége
12. Az adott horgászvíz természetes táplálékbázisa
13. A pontyok életkora, életkorhoz kötött kondíciója, egészségi állapota
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése