
2008. szeptember 15., hétfő
Ponty horgászat - Kukorica csali
A kukorica, mint az egyik leguniverzálisabb csali !
A régi recept szerint a kukorica feldolgozása egy napi áztatással kezdõdött. A lemorzsolt szemeket lassúmelegítés után 6-8 órát fõzték, így a megduzzadó keményítõ nem repeszti fel a terméshéjat, ha ugyanis felhasad a mag, épp a legfontosabb ízanyagok mennek veszendõben. A kukta jóvoltából a fõzési idõa felére csökken, ám figyelembe kell venni, hogy a tengeriszemek háromszoros nagyságúra dagadnak a fõzés közben. Az edénybe annyi viz kell, hogy a kukoricát teljesen ellepje. A megfõzött kukoricát a lévelegyütt töltsük üvegekbe és a lassúbb hûlés érdekében tegyük párnák vagy takarók közé. Tartósító-szernek a cukor és a só is egyaránt megfelel és a szalicilról se feletkezzünk meg.

Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése